Home

Elodie over haar vioollessen (10 jr) : “Wendela heeft veel geduld en is vriendelijk. We oefenen de liedjes heel precies. Ze legt goed uit hoe het mooier gaat klinken. ” 

PROEFLES
Ben je benieuwd of de viool iets voor jou is? Of heb je al eens les gehad en wil je de draad weer oppakken? Vraag dan een proefles aan. Zo merk je snel of de manier van lesgeven van Wendela bij je past en of de viool jouw instrument is. 

LESSEN
De lessen van Wendela gaan uit van het creatieve leren: zelf ontdekken wat mogelijk is op de viool, improviseren, zelf muziek bedenken in combinatie met het aanleren van technische vaardigheden. 

OVER WENDELA
Wendela is een enthousiaste viooldocent met een passie voor de alt/viool. Zij gaat graag samen met jou op zoek naar de juiste lesvorm.

Viool- en altvioolles bij Wendela

AANBOD LESSEN

Wendela geeft les aan kinderen en volwassenen.
Lessen: vanaf 30 minuten
De lessen kunnen individueel of in groepsverband gevolgd worden
Lesdagen: dinsdag
Locatie: Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht

Met aandacht voor haar leerlingen geeft Wendela iedere dinsdag vioolles in Theaterhuis de Berenkuil. In haar lessen staat de leerling centraal: iedere leerling heeft een eigen leerwens. Techniek en noten leren lezen is belangrijk, spelplezier is het uitgangspunt. Het komt samen in het vrije spel, improvisatie en in bestaande vioolliteratuur. 

Wendela

Wendela: “Aandacht doet groeien”

OVER WENDELA

Iedere viooldocent kan je viool leren spelen, maar niet iedere docent leert je plezier te krijgen in het spelen. Wendela biedt graag individuele lessen aan, zodat er unieke aandacht is voor de leerling. De fijne kneepjes van het vioolspelen vraagt veel oefening en aandacht van de leerling en docent. Afwisseling van techniek, toonladders en etudes met vrij spel en improvisatie is voor Wendela de essentie van een vioolles. Want wat is er leuker dan uit je instrument je eigen muziek terug te horen?

Na een carrière als communicatieadviseur en tekstschrijver gooide Wendela in 2008 het roer om. Ze volgde een opleiding tot Docent Muziek en brengt vanaf dat moment haar liefde voor de viool over aan verschillende doelgroepen. Ook blijft ze zichzelf uitdagen door het regelmatig volgen van bijscholingen en trainingen: o.a. bijscholing vakspecialist muziek primair onderwijs (AMV) en vioolmethodiek (Joyce Tan), improvisatie en vrij spel (Robijn Tilanus). Wendela speelt op projectbasis in verschillende ensembles.

“Het enthousiasme van de juf werkt
aanstekelijk op Leon.
Hij fiets altijd vrolijk naar de les.”

OPDRACHTGEVERS
Als viooldocent geeft Wendela individuele lessen in Utrecht, de Bilt en Bilthoven. Zij heeft zich gespecialiseerd in het geven van vioolles aan groepen. Wendela valt regelmatig in voor collega’s, geeft les tijdens schoolprojecten en groepslessen. Is betrokken bij de Muziekroute Overvecht en Kunstencentrum De Bilt- Zeist.

Privé: Improvisatielessen

Contact

CONTACT INFORMATIE

Wendela Lensvelt
Tel: 06-25428245

MUZIEKLES UTRECHT

Theaterhuis de Berenkuil
Biltstraat 166
3572 BP Utrecht

LES IN DE BILT

In overleg is het ook mogelijk om les in de Bilt te volgen.

BEREIKBAARHEID THEATERHUIS DE BERENKUIL
Theaterhuis de Berenkuil is te bereiken met de fiets, bus (halte Oorsprongpark). Parkeren kan in de Hoefijzerstraat (afslag Veeartsenijstraat vanaf de Biltstraat) of in de parkeergarage van de Kruisstraat.