Wendela

Wendela: “Aandacht doet groeien”

OVER WENDELA

Iedere viooldocent kan je viool leren spelen, maar niet iedere docent leert je plezier te krijgen in het spelen. Wendela biedt graag individuele lessen aan, zodat er unieke aandacht is voor de leerling. De fijne kneepjes van het vioolspelen vraagt veel oefening en aandacht van de leerling en docent. Afwisseling van techniek, toonladders en etudes met vrij spel en improvisatie is voor Wendela de essentie van een vioolles. Want wat is er leuker dan uit je instrument je eigen muziek terug te horen?

Na een carrière als communicatieadviseur en tekstschrijver gooide Wendela in 2008 het roer om. Ze volgde een opleiding tot Docent Muziek en brengt vanaf dat moment haar liefde voor de viool over aan verschillende doelgroepen. Ook blijft ze zichzelf uitdagen door het regelmatig volgen van bijscholingen en trainingen: o.a. bijscholing vakspecialist muziek primair onderwijs (AMV) en vioolmethodiek (Joyce Tan), improvisatie en vrij spel (Robijn Tilanus). Wendela speelt op projectbasis in verschillende ensembles.

“Het enthousiasme van de juf werkt
aanstekelijk op Leon.
Hij fiets altijd vrolijk naar de les.”

OPDRACHTGEVERS
Als viooldocent geeft Wendela individuele lessen in Utrecht, de Bilt en Bilthoven. Zij heeft zich gespecialiseerd in het geven van vioolles aan groepen. Wendela valt regelmatig in voor collega’s, geeft les tijdens schoolprojecten en groepslessen. Is betrokken bij de Muziekroute Overvecht en Kunstencentrum De Bilt- Zeist.