Wendela

Wendela: “Aandacht doet groeien”

OVER WENDELA

Iedere viooldocent kan je viool leren spelen. Wendela stimuleert je daarnaast je eigen muzikaliteit te ontwikkelen. Dit kan in groepen en in individuele lessen. In beide vormen gaat het om de unieke aandacht voor de leerling. De fijne kneepjes van het vioolspelen vragen oefening en aandacht van de leerling en docent. Een goede vioolles gaat volgens Wendela uit van de leervraag van de leerling. Improvisatie, ontwikkeling van ‘vrij’ spel, techniek, etudes en ‘mooie’ stukken zijn verschillende antwoorden hierop.

Na een carrière als communicatieadviseur en tekstschrijver gooide Wendela in 2008 het roer om. Ze volgt een opleiding tot Docent Muziek en begint met het geven van alt/vioolles. Zij houdt haar pedagogische kennis en viooltechniek up to date door regelmatig bijscholingen en trainingen te volgen. Zij is lid van de ESTA.

Sinds 2019 mag Wendela zich ambassadeur noemen van Muziek Geluk. Zij begeleidt en inspireert mensen met dementie, Parkinson en ander chronische ziekten, uitgaande van hun favoriete muziek.

“Het enthousiasme van juf Wendela werkt
aanstekelijk op Leon.
Hij fietst altijd vrolijk naar de les.”

OPDRACHTGEVERS
Als viooldocent geeft Wendela individuele alt-vioollessen in Utrecht, de Bilt en Bilthoven. Wendela valt regelmatig in voor collega’s, geeft ook les aan groepen en in schoolprojecten. Zij werkte enkele jaren bij de Muziekroute Overvecht en voor het Kunstencentrum De Bilt- Zeist.